John Deere viert 75 jaar zelfrijdende maaidorsers

John Deere viert 75 jaar zelfrijdende maaidorsers

, Von jesper spreeuwers, 1 min Lesezeit

Een geschiedenis van technische innovatie

Walldorf, 13 juni – De ontwikkeling van de zelfrijdende maaidorser heeft de landbouw fundamenteel veranderd. Vandaag de dag oogsten maaidorsers van John Deere meer dan de helft van al het graan in de wereld. Het succesverhaal van de maaidorsers, van model 55 tot en met de X-serie, is er één van technische innovatie.

In 1947, lanceerde John Deere het Model 55, de eerste zelfrijdende maaidorser, die wordt beschouwd als de voorloper van de hedendaagse maaidorsers. Dit was het antwoord van de onderneming op de voortschrijdende mechanisatie van de landbouw. In de daaropvolgende jaren richtte John Deere zich voornamelijk op zelfnivellerende machines, zoals de 55H-combinaties voor hellingen, die zelfs op veeleisend terrein de beste dorsresultaten konden behalen. Na verloop van tijd zijn maaidorsers geëvolueerd, zodat boeren sneller en efficiënter konden oogsten.

Met de eeuwwisseling kwamen besturingssystemen steeds meer in beeld, waar John Deere vanaf het begin mee aan de slag ging. Al in 1999 maakte de onderneming met het Greenstar 1-display parallelle geleiding van de machine mogelijk. Slechts drie jaar later werden AutoTracTM en de eerste generatie StarFireTM-ontvanger geïntroduceerd. Dit was het eerste systeem waarmee bestuurders van maaidorsers handsfree geleiding kregen. Samen met de introductie van het Modular Telematics Gateway (MTG)-modem, eveneens in 2002, maakte John Deere nauwkeuriger oogsten voor landbouwers en loonwerkers mogelijk.

De huidige modellen uit de T-, S- en X-serie zijn het resultaat van deze snelle ontwikkeling en maken het voor landbouwers en loonwerkers mogelijk om realtime gegevens over machineprestaties en -positionering te gebruiken voor monitoren op afstand en oogstanalyse.

Ga voor meer informatie over de geschiedenis van John Deere-maaidorsers, naar de startpagina: https://www.deere.nl/nl/campaigns/maaidorsers-75-jaar/

 

Originele bericht via: https://www.deere.nl/nl/ons-bedrijf/nieuws-en-media/nieuws-en-persberichten/2022/nieuws-75-jaar-zelfrijdende-maaidorsers.html


© 2024 thefarmer, Powered by Shopify

  • American Express
  • Apple Pay
  • Google Pay
  • iDEAL
  • Maestro
  • Mastercard
  • Shop Pay
  • Union Pay
  • Visa

  Anmeldung

  Haben Sie Ihr Passwort vergessen?

  Sie haben noch kein Konto?
  Konto erstellen