Krachtigste Claas-tractor bekroond met AE50 Award

Krachtigste Claas-tractor bekroond met AE50 Award

, door Kevin Platen, 2 min lezen

Nieuwe Xerion 12-serie van Claas drievoudig bekroond als Tractor of the Year 2024, Farm Machine 2024 en met AE50 Award

Het programma voor de AE50 Awards van de American Society of Agricultural and Biological Engineering (ASABE) bekroont elk jaar 50 producten die zich onderscheiden door een hoge mate van innovatie, aanmerkelijke technische vooruitgang en een grote impact op de markt. Naast zes andere Claas-machines en technologieën - de Trion 740, Cemos voor tractoren, de Disco 9700 RC Auto Swather, de dubbele rolaandrijving voor de Disco 3600 FRC, Variant Smart Density en de nieuwe Variant-netbinding - werden dit jaar ook de grote tractoren van de nieuwe Xerion 12-serie bekroond. “De prestigieuze AE50 Award voor onze Xerion 12-serie verheugt ons zeer“, aldus Dr. Johannes Weisbrodt, Senior Vice President Product Unit System Tractors. “Na twee hoge onderscheidingen op de Agritechnica is deze Award opnieuw een grootse bevestiging voor ons ontwikkelingsteam van de Xerion en het werk dat ze jarenlang hebben verricht. Bovendien benadrukt dit het innovatieve karakter en de talrijke unieke kenmerken van de Xerion in deze vermogensklasse.“ Tijdens een ontwikkelingsperiode van zes jaar werd de nieuwe Xerion 12-serie tijdens ver uiteenlopende taken getest op agrarische bedrijven in Noord-Amerika en Europa. Innovaties zoals het lagetoerentallenconcept 2.0, de robuuste en eenvoudig te bedienen Cmatic traploze transmissie met een topsnelheid van 40 km/ h voor Terra Trac en 50 km/ h voor Trac, de met lage toerentallen werkend krachtige hydraulica, de royale op vier punten geveerde cabine voor onbelemmerd rondomzicht en de nieuwe, gedempte Terra Trac moeten het werk nog efficiënter, productiever, rendabeler en gemakkelijker maken. Het doorlopende chassis van de Xerion met twee gestuurde assen zorgt voor onovertroffen precisie bij het sturen, extreme belastbaarheid en een uitgebalanceerde gewichtsverdeling voor compromisloze tractie en uitstekende bescherming van de bodem.

De Xerion 12-serie bestaat uit de typen 12.590 en 12.650, die zowel als Terra Trac-uitvoering met driehoeksrupsbanden en in geselecteerde markten als Trac-uitvoering met de grootst mogelijke combinatie dubbelluchtbanden leverbaar zijn. De hoofdafzetregio’s voor de Xerion zijn Noord- Amerika, Europa, Australië en Zuid-Amerika.

De prijzen worden op 11 -14 februari uitgereikt op de Agricultural Equipment Technology Conference in Louisville, Kentucky (VS).

Bekijk foto's en video hier.

 

*Bron: https://www.trekkerweb.nl/artikel/906220-krachtigste-claas-tractor-bekroond-met-ae50-award/

Tags


© 2024 thefarmer, Powered by Shopify

  • American Express
  • Apple Pay
  • Google Pay
  • iDEAL
  • Maestro
  • Mastercard
  • Shop Pay
  • Union Pay
  • Visa

  Login

  Wachtwoord vergeten?

  Heb je nog geen account?
  Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.