John Deere brengt de grootste getrokken veldspuit ooit op de markt

John Deere brengt de grootste getrokken veldspuit ooit op de markt

, door jesper spreeuwers, 2 min lezen

De nieuwe R975i veldspuit van John Deere is het grootste getrokken model dat de onderneming ooit heeft geproduceerd. Deze machine van 7500 liter wordt in 2022 toegevoegd aan de rest van de R900i-serie met een tankinhoud van 4400, 5200 en 6200 liter.

Net als bij andere veldspuiten in het assortiment, maakt ook dit nieuwe model gebruik van de John Deere Precisie Landbouw Technologie, zodat klanten kunnen profiteren van extra slimme oplossingen. De R975i is ontworpen om te voldoen aan de eisen van de klant voor een grotere tankinhoud en bredere spuitbomen, evenals grotere nauwkeurigheid, minder gebruik van chemische stoffen en meer comfort bij het vullen en bedienen van de veldspuit. De nieuwe grotere inhoud van de machine betekent dat landbouwers en loonwerkers meer tijd kunnen besteden aan het spuiten op het veld en zo de productiviteit verhogen door grotere oppervlakken met één tank te kunnen doen. Het beproefde PowrSpray-oplossingssysteem met twee circuits helpt ook om de vultijd te versnellen, de spuittoepassing te verbeteren en de nauwkeurigheid te vergroten.

De modellen uit de M900(i)- en R900i-serie bieden voor het eerst op de veldspuiten van John Deere als optie een spuitdopafstand van 25 cm. Dit is een 'On Centre'-oplossing, wat betekent dat er een extra spuitdop wordt geplaatst tussen elke spuitdophouder van 50 cm op de spuitboom. John Deere heeft ook een spuitdophouder en een extra spuitdop aan elk uiteinde van de spuitboom toegevoegd om volledige dekking te bieden en onderdosering aan de uiteinden van de spuitboom uit te sluiten.

Alle series getrokken veldspuiten zullen ook gaan profiteren van de opties die in 2021 voor de R700i-serie op de markt zijn gebracht. Hieronder valt de individuele Spuitdop Controle, die over- of onderdosering beperkt om de opbrengst te helpen behouden en tegelijkertijd op de inputkosten te besparen. De Spuitdop Controle biedt besparingen in gewasbeschermingsproducten tot 6€/ha* naast de Sectie Controle. Een ander kenmerk is het nieuwe gesloten transfersysteem, een ISO-goedgekeurde koppeling. Hierdoor wordt contact met en eventueel morsen van gewasbeschermingsproducten voorkomen, zodat het vullen van de veldspuit veilig is voor zowel het milieu als de gebruiker.

Op de M700(i)- en R700i-serie veldspuiten is een extra belangrijk kenmerk voor de Duitse en Nederlandse markt, een nieuwe 33 meter brede spuitboom met als optie de 3 m Sectie Controle of individuele Spuitdop Controle. Deze spuitboom van 3 meter is een aanvulling op kleine zaaimachines voor graan en voor gewassen in rijen van 75 cm, waardoor er minder passages per tankbeurt nodig zijn en dus ook de productiviteit wordt verhoogd.

*Berekend voor een boerderij van 500 ha die tarwe verbouwt, met kosten voor herbiciden van € 53/ha en kosten voor fungiciden van € 65/ha – vijf procent besparing op € 118 = € 5,90/ha.

 

*Bron: https://www.deere.nl/nl/ons-bedrijf/nieuws-en-media/nieuws-en-persberichten/2021/nieuws-veldspuit.html


© 2024 thefarmer, Powered by Shopify

  • American Express
  • Apple Pay
  • Google Pay
  • iDEAL
  • Maestro
  • Mastercard
  • Shop Pay
  • Union Pay
  • Visa

  Login

  Wachtwoord vergeten?

  Heb je nog geen account?
  Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.